Cica project

2014. december 23. 16:11 - Dalma91

             

Ha valaki nagyon unatkozik akkor annak lehetősége van, hogy vegyen egy kölyökkutyát. Ha még jobban unatkozik, akkor ez a kölyök lehet mondjuk egy malinois. És ha tényleg nem tud mit kezdeni magával a vizsgaidőszak ellenére, na akkor fogadjon örökbe egy macskát is!

Ez nálam így történt! Nem mintha Dapika nem jelentene elég kihívást, és nem is azért mert maradék nyugodt perceimben is a hajamat szeretném tépni. Csupán azért mert volt egy kölyökkutyám, aki nem volt szociális macskákkal.
Így misem volt természetesebb, mint hazahozni egyet.

Jeti, vagy ahogy többen ismerik Jeti Kapitány egy kis Dabasról "kukázott" macska.

Van pár egyedi vonása: szőrös az orrtükre (én ilyet eddig még nem láttam), kicsit görbék a lábai, illetve mintha az egyik szeme  kisebb lenne a normálisnál...na de a mienk :D
Teljesen kielégíti minden macskáktól elvárt igényemet: Eszik, alszik, dorombol, és kedves minden élőlénnyel!

Első pár napban csak ő szeretett mindenkit. A kutyák méregették, hogy már megint mit sikerült hazacibálni.

Talán csak Daeront nem érdekelte ez a macska project. Morgott mikor a macska a közelébe ment, aki ezt dorombolásnak felfogva rögtön mellé is bújt. Szegény Daeron, mindig megjárja ezekkel a pólyásokkal! :D

Dapa viszont kritikán aluli volt.... amit művelt. Mármint inkább az amit nem művelt.

Egy két szösszenet, hogy mért is csodálatos egy igazi ösztönlénnyel az élet:

 

1. nap:

Első, és legfontosabb tipp! Nincs jobb befektetés, egy szobakennelnél. Vagy a macska, vagy Dapi sajnos a rabja volt, az első időszakban. Nem kell vér jeligére!

Gondoltam én majd kajával csábítom Dapit, némi közös "munkára" miközben Cicc, a szoba kennelben van.
....Meg ahogy én azt elképzeltem.... Amikor a kölyökkutyád, átnéz rajtad és a nyújtogatott sült marhagégéd felett... Na az leírhatatlan!
A macskát szuggerálni sokkal viccesebb....2014-12-10-2483.jpg

A hét további folytatásában:

Na jó! Merjünk nagyot álmodni! Kutya is kint, macska is kint én meg gyúrtam a reflexeimre! Baj nem lehet.
Igazából nem is lett azon kívül, hogy néha Dapit "le kellett beszélni" arról, hogy a macska nem egy négy lábon járó étterem.

Talán a legszebb momentum volt, amikor az este tízes sétánkból felérve a marha és őzhús alapból készült vacsorája nem volt annyira érdekes, mint a cica... De hát ő tudja...Sajnos az az napi vacsora hamar ugrott.
2014-12-07-2456.jpg

2-3 hét: A fellendülés időszaka

Már olykor én is létezem, nem csak Kapitány! Oké, én nem vagyok olyan bársonyos meg selymes, de azért már-már rám is lehet nézni!

Már alakul a szemkontakt is, mielőtt Dapi berontana a házba. Sajnos az első héten még többet szeretett volna várakozással, és elmélkedéssel tölteni az ajtó előtt, mint manapság!

Már tudunk Ciccel egy légtérben dolgozni. Az eddig "se labda se kaja" elve, alábbhagyott nála. Sőt újra izgalmas lett a mezei száraztáp is!

És ami a legcsodálatosabb estére már nem kell elkülöníteni a két jószágot! Egy ágyban sikerül kialudni az aznapi fáradalmakat, és eddig még csonkolás nélkül sikerült minden reggel fel is ébredni.

Dapika már nem foggal akarja megoldani a kettőjük konfliktusát, a héten a mancsolós karate került előtérben. Hasfelmetsző hozzá képest semmi! Éretlen amatőr... így most azon kell dolgozzunk, hogy ezeket a dolgokat is sikerüljön a továbbiakban mellőzni. 

                       

4. hét:

Az kezdeti, "izgek-zizgek, nem alszom, csak a macska érdekel "fázisból átléptünk arra a szintre, hogy Dapa tud már pihenni napközben is úgy, hogy a macska mellette létezik! Iszonyatosan fárasztó, és idegtépő volt, hogy az első héten csak szobakennelben tudott aludni. Ma már újra sikerül neki aludni, és ezzel együtt nekem is :D
                                       


A legelképesztőbb az egészben, hogy mindezt a tortúrát Jeti Kapitány tűri, egy karmolás, vagy harapás nélkül!
Úgy érzem megtaláltam a tökéletes terápiás macskát!

             

  

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://dalma91.blog.hu/api/trackback/id/tr757005617

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása