Mert kutya a városba nem való.....

2014. július 09. 07:50 - Dalma91



Jelenleg úgy élek és sétálok a falkámmal, mint holmi csürhe.
A kiskutya húz...rángat... fojtogatja magát... Igazából úgy érzem lobogok, mint Károly bácsi Frakk után.
Lily öregesen, szigorúan méterekkel mögöttünk halad.  Olykor egy-egy falattal elcsalható a pozíciójából, de azért a rá jellemző 3-4 méter távolságot tartja a falka többi tagjától.
Benji és Daeron a két opportunista. Ha valami izgalmas van azt nyilván meg kell nézni, akkor és azonnali jelleggel. De azért alapvetően ők ketten akiket koordinálni lehet.
pihenődapi.jpg
Na de nem mindig volt ez ám így. Volt, amikor már-már a kulturált kutyatartás partjait súroltuk.

Hányszor hallottuk már a következő mondatokat: "Kutya a városba nem való! Nem lakásban a helye az ebnek! Lenne kutyám, ha lenne kertem..."

Én számtalanszor! (Bár azt is, hogy hozzám képest az állatkert csak egy kis kalitka....Nem is értem az embereket :D )séta.jpg

A lényeg, hogy dolgozunk rajta. A szebb jövőn :D Mikor ismét kieshet a póráz a kezemből, amit nem mellesleg megjegyzem, 10 év alatt nem sikerült megtanulnom használni...
Szeretném ha újra békés kutyasétáltatás honolna a házunk táján.
Még ha egyenlőre távolinak is tűnik a dolog...

Viszont kicsit sem érzem azt, hogyha lenne kertem a kutyáimnak jobb lenne. 
Mármint nyilván friss levegő, egész napos rohangászás, ugatás a kert körül.... Ezek mind remek lehetőségek, amik nálunk nem jöhetnek szóba a szürke hétköznapokban.
A kapcsolatunkon viszont, nem hogy ront még javít is a városi légkör.A kutyáim minden rezdülését éreznem kell, minden reakciójukat ismernem ahhoz, hogy kimondhassam biztonságosan és nyugodtan viszem le őket nap, mint nap.

Arról nem is beszélve, hogy a "jó kutya" elengedhetetlen alapfelszerelése a jó szocializáció ( Legalábbis az én olvasatomban). 
Ehhez a város nem hogy jó, kiváló helyszínt nyújt nekünk. Ha belegondolunk, milyen reakciókat válthat ki egy vidéki, kerti ebben, egy busz, vagy villamos csörömpölés...a millió ember, szag, zaj, egyéb állat... Míg a városi kutyáknak mindez fel sem tűnik, csak teszik a dolgukat a napi protokoll szerint.

Így hát akinek nem tetszik, ne tartson kutyát lakásban, én azt hiszem már így maradok :))


         

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://dalma91.blog.hu/api/trackback/id/tr366484763

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása